Best of America

American Quiz: Highest, Lowest, Oldest, and Largest

Life, liberty, and the pursuit of trivia: Test yourself as we spotlight nine notable locations across America.

View as Slideshow

 

Question #1

Question #1istock/Gary Kavanagh
What's the lowest point of land in the United States?

Question #1

Question #1istock/Gary Kavanagh
What's the lowest point of land in the United States? Answer: Death Valley in California

Question #2

Question #2istock/DaveAlan
Where are the country's tallest sand dunes located?

Content continues below ad

Question #2

Question #2istock/DaveAlan
Where are the country's tallest sand dunes located? Answer: The Great Sand Dunes National Park and Preserve in Colorado

Question #3

Question #3istock/Kenneth Keifer
What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It's one of the Great Lakes.)

Question #3

Question #3istock/Kenneth Keifer
What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It's one of the Great Lakes.) Answer: Lake Superior

Content continues below ad

Question #4

Question #4istock/Sean Pavone
What is the oldest city in the country?

Question #4

Question #4istock/Sean Pavone
What is the oldest city in the country? Answer: St. Augustine, Florida (Founded in 1565)

Question #5

Question #5istock/lucky-photographer
What is the country's first national park?

Content continues below ad

Question #5

Question #5istock/lucky-photographer
What is the country's first national park? Answer: Yellowstone

Question #6

Question #6istock/Candice Cusack
Which state lies the farthest west?

Question #6

Question #6istock/Candice Cusack
Which state lies the farthest west? Answer: Alaska

Content continues below ad

Question #7

Question #7istock/Maciej Bledowski
Which state recorded the highest temperature in the United States?

Question #7

Question #7istock/Maciej Bledowski
Which state recorded the highest temperature in the United States? Answer: California (134°F in Death Valley on July 10, 1913)

Question #8

Question #8istock/Eddie Hernandez
Which city has the largest Chinatown outside Asia?

Content continues below ad

Question #8

Question #8istock/Eddie Hernandez
Which city has the largest Chinatown outside Asia? Answer: San Francisco

Question #9

Question #9istock/hipho
What is the United States' largest island?

Question #9

Question #9istock/hipho
What is the United States' largest island? Answer: Hawaii

Become more interesting every week!

Get our Read Up newsletter

how we use your e-mail
We will use your email address to send you the newsletter each week, and we may also send you occasional special offers from Reader's Digest. For more information please read our privacy policy.

Funny Jokes

Some people like to travel by train because 
it combines the slowness of a car with the cramped public exposure of 
an airplane.

Dennis Miller

Funny Jokes

I think my pilot was a little inexperienced. We were sitting on the runway, and he said, “OK, folks, we’re gonna be taking off in a just few—whoa! Here we go.”

Kevin Nealon

Funny Jokes

“I can’t wait until your vacation is over.” 
—Everyone following you on Instagram

@kristencarney

Funny Jokes

A man knocked on my door and asked for a donation toward the local swimming pool. So I gave him a glass of water.

Comedian Greg Davies

Funny Jokes

Just found the worst page in the entire dictionary. What I saw was disgraceful, disgusting, dishonest, and disingenuous.

@sixthformpoet

Funny Jokes

Client: We need you to log in to the YouTube and make all our company videos viral.

From clientsfromhell.net

Funny Jokes

My cat just walked up to the paper shredder and said, “Teach me 
everything you know.”

@NicCageMatch

Funny Jokes

“Just because you can’t dance doesn’t mean you shouldn’t dance.” 
—Alcohol

@yoyoha (Josh Hara)

Funny Jokes

My parents didn’t want to move to Florida, but they turned 60 and that’s the law.

—Jerry Seinfeld

Funny Jokes

Q: What do you call an Amish guy with his hand in a horse’s mouth?

A: A mechanic.

Fields marked with an * are required
Foods That Harm Foods That HealWant a Free eBook?
FOODS THAT HARM, FOODS THAT HEAL offers important information about the role diet plays in the struggle against heart disease, cancer, diabetes and other serious illnesses. Answer the question below to receive your FREE digital eBook.

Someone in my household experiences the following conditions:

Send me a link to download FOODS THAT HARM, FOODS THAT HEAL:
By clicking below, I agree to the Trusted Media Brands Privacy Policy