Quiz: Name That Classic Candy!

On Tumblr blog Scandybars, Willis Chen looks at popular sweets and classic candy from the inside out. From this view, can you identify your Snickers from your Milky Ways?

View as Slideshow

1. Hint:

1. Hint:
This is the bestselling candy bar in the world.

1. Hint:

1. Hint:
This is the bestselling candy bar in the world.

Answer:
It's a Snickers!

2. Hint:

2. Hint:
The first version of this classic included three mini bars in one package: vanilla, chocolate, and strawberry.

Content continues below ad

2. Hint:

 2. Hint:
The first version of this classic included three mini bars in one package: vanilla, chocolate, and strawberry.

Answer:
It's a Three Musketeers!

3. Hint:

3. Hint:
Skip the black ones at IKEA—they’re herring-flavored.

3. Hint:

 3. Hint:
Skip the black ones at IKEA—they’re herring-flavored.

Answer:
It's Swedish Fish!

Content continues below ad

4. Hint:

4. Hint:
A clumsy customer submitted the winning name for this bar.

4. Hint:

 4. Hint:
A clumsy customer submitted the winning name for this bar.

Answer:
It's a Butterfingers!

5. Hint:

5. Hint:
Chocolate milkshake, anyone? That’s what this was designed to taste like.

Content continues below ad

5. Hint:

 5. Hint:
Chocolate milkshake, anyone? That’s what this was designed to taste like.

Answer:
It's a Milky Way!

6. Hint:

6. Hint:
An illinois senator hands out these candies to fellow members of Congress.

6. Hint:

 6. Hint:
An illinois senator hands out these candies to fellow members of Congress.

Answer:
It's Jelly Belly Beans!

Content continues below ad

7. Hint:

7. Hint:
“Gimme a Break”: The theme song for this candy is one of the most famous advertising songs ever.

7. Hint:

 7. Hint:
“Gimme a Break”: The theme song for this candy is one of the most famous advertising songs ever.

Answer:
It's a KitKat!

8. Hint:

8. Hint:
Everyone gets a golden ticket when they unwrap this truffle.

Content continues below ad

8. Hint:

8. Hint:
Everyone gets a golden ticket when they unwrap this truffle.

Answer:
It's a Ferrero Rocher!

9. Hint:

9. Hint:
Every day, a Bethlehem, Pennsylvania, factory makes 4.2 million of these sweets.

9. Hint:

 9. Hint:
Every day, a Bethlehem, Pennsylvania, factory makes 4.2 million of these sweets.

Answer:
It's Peeps!

Content continues below ad

10. Hint:

10. Hint:
Talk about a long day—it takes 15 hours to make one strand of this bright red treat.

10. Hint:

10. Hint:
Talk about a long day—it takes 15 hours to make one strand of this bright red treat.

Answer:
It's Twizzlers!

11. Hint:

11. Hint:
Abbreviate the description of this bar, Twin Sticks, to find its moniker.

Content continues below ad

11. Hint:

11. Hint:
Abbreviate the description of this bar, Twin Sticks, to find its moniker.

Answer:
It's a Twix!

12. Hint:

12. Hint:
These were originally called Penny Cups.

12. Hint:

12. Hint:
These were originally called Penny Cups.

Answer:
It's Reese's Peanut Butter Cups!

Content continues below ad

13. Hint:

13. Hint:
Sales of this candy spiked 65 percent after E.T. went gaga for them.

13. Hint:

13. Hint:
Sales of this candy spiked 65 percent after E.T. went gaga for them.

Answer:
It's Reese's Pieces!

14. Hint:

14. Hint:
Formerly called Opal Fruits, these candies have also starred in jelly bean and candy-cane forms.

Content continues below ad

14. Hint:

 14. Hint:
Formerly called Opal Fruits, these candies have also starred in jelly bean and candy-cane forms.

Answer:
It's a Starburst!

15. Hint:

15. Hint:
A 1941 Broadway show called Junior Miss inspired this candy’s name.

15. Hint:

15. Hint:
A 1941 Broadway show called Junior Miss inspired this candy’s name.

Answer:
It's Junior Mints!

Content continues below ad

16. Hint:

16. Hint:
This confection uses the same formula as Swedish Fish.

16. Hint:

16. Hint:
This confection uses the same formula as Swedish Fish.

Answer:
It's Sour Patch Kids!

For more delectable treats, visit Scandybars.

Keep the laughs coming every week!

Get our hilarious Funny Reads newsletter

how we use your e-mail
We will use your email address to send you the newsletter each week, and we may also send you occasional special offers from Reader's Digest. For more information please read our privacy policy.

Funny Jokes

Some people like to travel by train because 
it combines the slowness of a car with the cramped public exposure of 
an airplane.

Dennis Miller

Funny Jokes

I think my pilot was a little inexperienced. We were sitting on the runway, and he said, “OK, folks, we’re gonna be taking off in a just few—whoa! Here we go.”

Kevin Nealon

Funny Jokes

“I can’t wait until your vacation is over.” 
—Everyone following you on Instagram

@kristencarney

Funny Jokes

A man knocked on my door and asked for a donation toward the local swimming pool. So I gave him a glass of water.

Comedian Greg Davies

Funny Jokes

Just found the worst page in the entire dictionary. What I saw was disgraceful, disgusting, dishonest, and disingenuous.

@sixthformpoet

Funny Jokes

Client: We need you to log in to the YouTube and make all our company videos viral.

From clientsfromhell.net

Funny Jokes

My cat just walked up to the paper shredder and said, “Teach me 
everything you know.”

@NicCageMatch

Funny Jokes

“Just because you can’t dance doesn’t mean you shouldn’t dance.” 
—Alcohol

@yoyoha (Josh Hara)

Funny Jokes

My parents didn’t want to move to Florida, but they turned 60 and that’s the law.

—Jerry Seinfeld

Funny Jokes

Q: What do you call an Amish guy with his hand in a horse’s mouth?

A: A mechanic.

Fields marked with an * are required
Foods That Harm Foods That HealWant a Free eBook?
FOODS THAT HARM, FOODS THAT HEAL offers important information about the role diet plays in the struggle against heart disease, cancer, diabetes and other serious illnesses. Answer the question below to receive your FREE digital eBook.

Someone in my household experiences the following conditions:

Send me a link to download FOODS THAT HARM, FOODS THAT HEAL:
By clicking below, I agree to the Trusted Media Brands Privacy Policy