American Quiz: Highest, Lowest, Oldest, and Largest

Life, liberty, and the pursuit of trivia: Test yourself as we spotlight nine notable locations across America.

from The Amazing Quiz Challenge
  • Loading

    Question #1

    What's the lowest point of land in the United States?

    Question #1

    What's the lowest point of land in the United States?

    Answer:
    Death Valley in California

    Question #2

    Where are the country's tallest sand dunes located?

    Question #2

    Where are the country's tallest sand dunes located?

    Answer:
    The Great Sand Dunes National Park and Preserve in Colorado

    Question #3

    What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It's one of the Great Lakes.)

    Question #3

    What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It's one of the Great Lakes.)

    Answer:
    Lake Superior

    Question #4

    What is the oldest city in the country?

    Question #4

    What is the oldest city in the country?

    Answer:
    St. Augustine, Florida
    (Founded in 1565)

    Question #5

    What is the country's first national park?

    Question #5

    What is the country's first national park?

    Answer:
    Yellowstone

    Question #6

    Which state lies the farthest west?

    Question #6

    Which state lies the farthest west?

    Answer:
    Alaska

    Question #7

    Which state recorded the highest temperature in the United States?

    Question #7

    Which state recorded the highest temperature in the United States?

    Answer:
    California
    (134°F in Death Valley on July 10, 1913)

    Question #8

    Which city has the largest Chinatown outside Asia?

    Question #8

    Which city has the largest Chinatown outside Asia?

    Answer:
    San Francisco

    Question #9

    What is the United States' largest island?

    Question #9

    What is the United States' largest island?

    Answer:
    Hawaii

    POPULAR RIGHT NOW

    Become more interesting every week!

    Get our Read Up newsletter

    Sending Message
    how we use your e-mail

    Your Comments

    • Vagabond

      As far as the oldest city in America, what about Chaco Canyon in New Mexico?  A city was built there many years before St. Augustine.

    • Camoorby

      This is a big scam.all you will get is 10-15 calls from insurance companies….Not true $9.00 a month!L
      IES! LIES! LIES!!!

    • Camoorby

      This is a big scam.all you will get is 10-15 calls from insurance companies….Not true $9.00 a month!L
      IES! LIES! LIES!!!

    • Camoorby

      This is a big scam.all you will get is 10-15 calls from insurance companies….Not true $9.00 a month!L
      IES! LIES! LIES!!!

    • Camoorby

      This is a big scam.all you will get is 10-15 calls from insurance companies….Not true $9.00 a month!L
      IES! LIES! LIES!!!

    • Camoorby

      This is a big scam.all you will get is 10-15 calls from insurance companies….Not true $9.00 a month!L
      IES! LIES! LIES!!!

    • Wartsila09

      I really appreciated and informative and helpful for me it regards of new news on healthy food,lifestyl,awareness deseases taken from various food now a days or other information I read