Quiz: Name That Classic Candy!

On Tumblr blog Scandybars, Willis Chen looks at popular sweets and classic candy from the inside out. From this view, can you identify your Snickers from your Milky Ways?

Edited By Rachel Mount from Reader's Digest Magazine | July/August 2012
  • Loading

    1. Hint:

    This is the bestselling candy bar in the world.

    1. Hint:

    This is the bestselling candy bar in the world.

    Answer:
    It's a Snickers!

    2. Hint:

    The first version of this classic included three mini bars in one package: vanilla, chocolate, and strawberry.

    2. Hint:

    The first version of this classic included three mini bars in one package: vanilla, chocolate, and strawberry.

    Answer:
    It's a Three Musketeers!

    3. Hint:

    Skip the black ones at IKEA—they’re herring-flavored.

    3. Hint:

    Skip the black ones at IKEA—they’re herring-flavored.

    Answer:
    It's Swedish Fish!

    4. Hint:

    A clumsy customer submitted the winning name for this bar.

    4. Hint:

    A clumsy customer submitted the winning name for this bar.

    Answer:
    It's a Butterfingers!

    5. Hint:

    Chocolate milkshake, anyone? That’s what this was designed to taste like.

    5. Hint:

    Chocolate milkshake, anyone? That’s what this was designed to taste like.

    Answer:
    It's a Milky Way!

    6. Hint:

    An illinois senator hands out these candies to fellow members of Congress.

    6. Hint:

    An illinois senator hands out these candies to fellow members of Congress.

    Answer:
    It's Jelly Belly Beans!

    7. Hint:

    “Gimme a Break”: The theme song for this candy is one of the most famous advertising songs ever.

    7. Hint:

    “Gimme a Break”: The theme song for this candy is one of the most famous advertising songs ever.

    Answer:
    It's a KitKat!

    8. Hint:

    Everyone gets a golden ticket when they unwrap this truffle.

    8. Hint:

    Everyone gets a golden ticket when they unwrap this truffle.

    Answer:
    It's a Ferrero Rocher!

    9. Hint:

    Every day, a Bethlehem, Pennsylvania, factory makes 4.2 million of these sweets.

    9. Hint:

    Every day, a Bethlehem, Pennsylvania, factory makes 4.2 million of these sweets.

    Answer:
    It's Peeps!

    10. Hint:

    Talk about a long day—it takes 15 hours to make one strand of this bright red treat.

    10. Hint:

    Talk about a long day—it takes 15 hours to make one strand of this bright red treat.

    Answer:
    It's Twizzlers!

    11. Hint:

    Abbreviate the description of this bar, Twin Sticks, to find its moniker.

    11. Hint:

    Abbreviate the description of this bar, Twin Sticks, to find its moniker.

    Answer:
    It's a Twix!

    12. Hint:

    These were originally called Penny Cups.

    12. Hint:

    These were originally called Penny Cups.

    Answer:
    It's Reese's Peanut Butter Cups!

    13. Hint:

    Sales of this candy spiked 65 percent after E.T. went gaga for them.

    13. Hint:

    Sales of this candy spiked 65 percent after E.T. went gaga for them.

    Answer:
    It's Reese's Pieces!

    14. Hint:

    Formerly called Opal Fruits, these candies have also starred in jelly bean and candy-cane forms.

    14. Hint:

    Formerly called Opal Fruits, these candies have also starred in jelly bean and candy-cane forms.

    Answer:
    It's a Starburst!

    15. Hint:

    A 1941 Broadway show called Junior Miss inspired this candy’s name.

    15. Hint:

    A 1941 Broadway show called Junior Miss inspired this candy’s name.

    Answer:
    It's Junior Mints!

    16. Hint:

    This confection uses the same formula as Swedish Fish.

    16. Hint:

    This confection uses the same formula as Swedish Fish.

    Answer:
    It's Sour Patch Kids!

    For more delectable treats, visit Scandybars.

    POPULAR RIGHT NOW

    Keep the laughs coming every week!

    Get our hilarious Funny Reads newsletter

    Sending Message
    how we use your e-mail

    Your Comments

    • Adeelashakil

      Well sleeping style really reflects but i know the start moves of my sleeping and ending moves so i think i can judge my sons by their sleeping ways