Share on Facebook

American Quiz: Highest, Lowest, Oldest, and Largest

Life, liberty, and the pursuit of trivia: Test yourself as we spotlight nine notable locations across America.

istock/Gary Kavanagh

Question #1

istock/Gary Kavanagh

What’s the lowest point of land in the United States?

istock/Gary Kavanagh

Question #1

istock/Gary Kavanagh

What’s the lowest point of land in the United States?

Answer:
Death Valley in California

istock/DaveAlan

Question #2

istock/DaveAlan

Where are the country’s tallest sand dunes located?

istock/DaveAlan

Question #2

istock/DaveAlan

Where are the country’s tallest sand dunes located?

Answer:
The Great Sand Dunes National Park and Preserve in Colorado

istock/Kenneth Keifer

Question #3

istock/Kenneth Keifer

What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It’s one of the Great Lakes.)

istock/Kenneth Keifer

Question #3

istock/Kenneth Keifer

What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It’s one of the Great Lakes.)

Answer:
Lake Superior

istock/Sean Pavone

Question #4

istock/Sean Pavone

What is the oldest city in the country?

istock/Sean Pavone

Question #4

istock/Sean Pavone

What is the oldest city in the country?

Answer:
St. Augustine, Florida
(Founded in 1565)

istock/lucky-photographer

Question #5

istock/lucky-photographer

What is the country’s first national park?

istock/lucky-photographer

Question #5

istock/lucky-photographer

What is the country’s first national park?

Answer:
Yellowstone

istock/Candice Cusack

Question #6

istock/Candice Cusack

Which state lies the farthest west?

istock/Candice Cusack

Question #6

istock/Candice Cusack

Which state lies the farthest west?

Answer:
Alaska

istock/Maciej Bledowski

Question #7

istock/Maciej Bledowski

Which state recorded the highest temperature in the United States?

istock/Maciej Bledowski

Question #7

istock/Maciej Bledowski

Which state recorded the highest temperature in the United States?

Answer:
California
(134°F in Death Valley on July 10, 1913)

istock/Eddie Hernandez

Question #8

istock/Eddie Hernandez

Which city has the largest Chinatown outside Asia?

istock/Eddie Hernandez

Question #8

istock/Eddie Hernandez

Which city has the largest Chinatown outside Asia?

Answer:
San Francisco

istock/hipho

Question #9

istock/hipho

What is the United States’ largest island?

istock/hipho

Question #9

istock/hipho

What is the United States’ largest island?

Answer:
Hawaii

Originally Published in Reader's Digest