50 Love Riddles for Romantics

Riddle me romantic, it's time for some love puzzles.

Love is perhaps the greatest riddle of all. When you’re single and looking (or even if you’re settled), it’s often a mystery as to where to find it, how to keep it, or even what exactly it looks like. Some things are hard to figure out, but at least love riddles are fun to solve! If you’re not in the mood for romance, maybe some easy riddles would suit you better. Once you’ve mastered those, you can test your skills with these hard riddles or riddles for adults. The real trick to figuring out love (and riddles!) is not to overthink. When you know, you know. Although some of these love riddles might look like something else, true love is always plain to see.

Romantic riddles

You can’t have a list of love riddles without some romance!

1. How do French chefs make you love them?

Answer: They butter you up!

2. I can break, I can be clogged, I can be attacked, I can be given, I can be kept, I can be crushed, yet I can be whole at the same time. What am I?

Answer: A heart.

3. What do you call two Italian ants?
Answer: Romance.

4. What did the sculpture say to his girlfriend?

Answer: I love you with all of my art.

5. What does an owl say to their crush on Valentine’s Day?

Answer: Owl be yours!

6. What’s a vampire’s lady friend called?

Answer: His ghoulfriend

7. What did the paper clip say to the magnet?

Answer: I find you very attractive

8. What do the bird couple call one another?

Answer: Tweetheart

9. What’s the most romantic part of the ocean?

Answer: When the “buoy” meets the “gull.”

10. What did the rabbit’s friends say when they got a Valentine’s Day card?

Answer: “Looks like some bunny loves you!”

RELATED: Long Riddles That Only The Smartest Can Solve

11. How did the sandwich confess her love?

Answer: She said, “You mean a great dill to me.”

12. Why did the watermelon and the honeydew have a big wedding?

Answer: Because they cantaloupe

13. Why did the prince fall in love with the girl?

Answer: She wore a raspberry beret

14. What do snakes give each other when they say goodbye?

Answer: A little hiss on the cheek

Riddle on red backgroundrd.com, Getty Images

15. I hurt the most when lost, yet also when not had at all. I’m sometimes the hardest to express, but the easiest to ignore. I can be given to many, or just one. What am I?

Answer: Love

16. How do you know if you’re dating a French chef?

Answer: They give you a quiche.

17. Did Adam and Eve ever have a date?

Answer: No, but they had an apple.

18. What did one pig say to the other?

Answer: Don’t go bacon my heart!

Love riddles for her

19. It is mine, but you can only keep it. What is it?

Answer: My heart

20. Why did the banker break up with his girlfriend?

Answer: He was losing interest

RELATED: Math Riddles Only the Smartest Can Get Right

Riddle on red backgroundrd.com, Getty Images

21. I can make people happy, I can make people cry. I can make people want me, and I can drive people crazy. What am I?

Answer: Love

22. Why did the notebook marry the pencil?

Answer: She finally found Mr. Write.

23. I am a nine-lettered word and rhyme with perfection; I am yet another name for love. What am I?

Answer: Affection

24. How did I know my new partner works at the zoo before they told me?
Answer: Because right off I could tell they’re a keeper!

25. If you’ve got me, you want to share me; if you share me, you haven’t kept me. What am I?
Answer: A secret

26. What word in the English language does the following: The first two letters signify a male, the first three letters signify a female, the first four letters signify a great, while the entire word signifies a great woman. What is the word?
Answer: Heroine

27. It belongs to you, but other people use it more than you do. What is it?
Answer: Your name

28. Why should you never break up with a soccer player?
Because he’s probably a keeper.

29. What can fill a room but takes up no space?
Answer: Love

30. What has 13 hearts, but no other organs?
Answer: A deck of cards

RELATED: Tricky “What Am I?” Riddles

31. Why should you never date a tennis player?
Because love means nothing to them.

32. Why should you avoid falling in love with a pastry chef?
They’ll only dessert you.

Riddle on red backgroundrd.com, Getty Images

Love riddles for couples

33. What occurs once in a minute, twice in a moment, and never in one thousand years?
Answer: The letter M

34. What can you catch but not throw?

Answer: Feelings!

35. We see it once in a year, twice in a week, and never in a day. What is it?
Answer: The letter “E”

36. What can you keep after giving to someone?
Answer: Your word

37. I am endless, and once you have me you are bound for life. What am I?

Answer: Marriage.

38. How can you tell when a wedding is emotional?

Answer: When the cake is in tiers.

39. I am a word that begins with the letter “i.” If you add the letter “a” to me, I become a new word with a different meaning, but that sounds exactly the same. What word am I?
Answer: Isle / aisle

40. Where do rabbits go after their wedding?

Answer: On their bunny moon.

RELATED: The Most Famous Riddles in History

41. You get a lot of it if you’re powerful and successful, but significantly less when you’re just starting out. You sometimes do it yourself, but it’s a lot better when you share it with another person. What am I talking about?

Answer: Email

Riddle on red backgroundrd.com, Getty Images

42. It connects two people, yet it touches only one. What is it?

Answer: A wedding ring.

43. What can you break, even if you never pick it up or touch it?
Answer: A promise

44.What did one light bulb say to the other light bulb?
Answer: I love you a whole watt.

45. You see a boat filled with people, yet there isn’t a single person on board. How is that possible?
Answer: All the people on the boat are married.

46. What is the end of eternity?

Answer: Y!

47. When you attend a wedding you will see two of me, but I am not human. What am I?

Answer: Rings

48. What do you call two young married spiders?

Answer: Newly webs

49. Who has married many times, but has always been single?

Answer: A priest

50. What do farmers give on Valentine’s Day?

Answer: Hogs and kisses

That’s enough love riddles to give anyone butterflies!

NEXT: Short Riddles That Are Surprisingly Hard

Writer at work: maze of pencils and ideasDina Belenko Photography/Getty Images

60 of the Best Riddles for Kids: Can You Solve Them?